Mijn naam is Michaël Huijbrechtse, woonachtig in het mooie Almelo en werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Ik ben met Krav Maga in aanraking gekomen tijdens een vakantie. Na terugkomst van de vakantie was ik zo nieuwsgierig dat ik naar de dichtstbijzijnde school ben gegaan voor een proefles. Dit heeft geresulteerd in dat ik hieraan - zoals ze dat noemen - het “Krav virus” heb overgehouden. Wat mij vooral aanspreekt binnen het Krav Maga, is dat iedereen het kan beoefenen en dat je een goede mindset en doorzettingsvermogen bezit.

Toen mijn lead instructor Michael Dikmans vroeg of ik instructeur wilde worden, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Dit heeft geresulteerd dat ik de instructeursopleiding (CIC) mocht gaan volgen. Na 180 uur knallen, heb ik deze in april 2018 met goed gevolg doorlopen. Deze CIC stond onder leiding van de volgende GIT’s: Israel Cohen, Israel Tamir en Tamir Gilad. Sindsdien heb ik samen met mijn lead instructor Michael Dikmans lessen verzorgd bij Xcellent Defense in Deventer en Enschede. Per september 2019 ben ik samen met mijn vrouw de trotse eigenaar van onze eigen kravmaga school.

Ik ben in bezit van de volgende instructeursdiploma's:

• Civilian Krav Maga
• Women Instructor
• Kids Krav Maga
 
Mijn naam is Ilona Huijbrechtse. Ik woon in Almelo en ben getrouwd met Michaël Huijbrechtse.

Een aantal jaar geleden daagde mijn collega mij uit is mee te gaan naar een Krav Maga training. Tot dusver had ik nog nooit van Krav Maga gehoord en was ik zo’n 3 keer per week te vinden in de sportschool waar ik voornamelijk bodycombat volgde. Ik was erg nieuwsgierig naar de les maar had niet in de planning een andere sport te gaan volgen. Ik vond de les super gaaf en voelde me gelijk op mijn gemak tussen de andere kravisten. Geen haantjes gedrag, iedereen gelijk en werd gelijk opgenomen in de groep. Ik weet nog goed dat ik na de les vol adrenaline in de auto terug reed van Enschede naar Almelo en dat ik me nog energieker voelde dan voordat ik aan de les begon. Zonder twijfel zegde ik die week nog mijn 11 jarig abonnement bij de sportschool op.

Na een tijd trainen benaderde mijn toenmalige lead-instructor mij of ik is wilde nadenken of het wat voor me was om ook instructeur te worden. Het leek me fantastisch maar zei dat het voor mij misschien nog te vroeg was en er goed over na moest denken. Ik ben perfectionistisch ingesteld en vond dat ik eerst nog wat hoger in mijn levels moest komen om te kijken hoe mij dit afging. Ik wil dingen goed doen. Half is voor mijn geen optie, dan doe ik het liever niet. Na een jaar of twee werd ik wederom gevraagd door mijn trainer Michaël Huijbrechtse. Dit was het moment waarop ik dacht nu ga ik ervoor. De passie zat er al vanaf dag 1 maar ik weet nu meer over mijn eigen vooruitgang en heb meer ervaring.

Wat mij het meest in Krav Maga aantrekt is dat het een systeem is die je hele zijn op een positieve manier veranderd. Ik herinner me nog goed een studente die in haar eerste les heel terughoudend, afwachtend, onzeker over kwam. Na een half jaar zag je dat ze helemaal uit haar schulp kwam. Ze stapte zelfverzekerd de les in en kon zichzelf goed verweren. Dit vind ik machtig om te zien en wilde daarom zelf graag instructeur worden. Dit is wat voldoening geeft in het lesgeven en dit maakt waarom mijn passie voor Krav Maga zo groot is.

Op 1 September 2019 ben ik samen met mijn man in Almelo een eigen Krav Maga school gestart “Krav Maga Twente". In Januari 2020 heb ik succesvol de CIC (Civilian Instuctor Couse) opleiding afgerond.
Ik geef nu samen met Michaël les binnen ons bedrijf.

Ik ben in bezit van de volgende instructeursdiploma’s:

• Civilian Krav Maga
• Women Instructor
• Kids Krav Maga
• Trojan Instructor