Krav Maga voor kinderen

Kids Krav Maga is een unieke vorm van weerbaarheidstraining voor kinderen, omdat de focus op de praktijk ligt. Deze methode is gebaseerd op jaren van wereldwijde ervaring op grote schaal en aangepast op de belevingswereld, kracht en lichaamsbouw van kinderen. Een kind dat weerbaar is, is uiteindelijk beter in staat om zijn of haar grenzen te bewaken, kan zichzelf verbaal en fysiek verdedigen en durft een eigen mening te hebben.

“ Discipline, respect en goede sociale vaardigheden zijn drie kernbegrippen van de lessen.”

gym3_pic36gym3_pic37
In de lessen leren kinderen spelenderwijs hoe ze zich zowel verbaal als fysiek kunnen verdedigen, en dat ze met voldoende zelfvertrouwen zich staande kunnen houden in de huidige samenleving. Kinderen krijgen door de Kids Krav Maga dus meer eigenwaarde en zelfvertrouwen. Bijkomend voordeel is dat trainen vanaf jonge leeftijd meteen de fysieke ontwikkeling en motoriek ten goede komen. Discipline, respect en goede sociale vaardigheden zijn drie kernbegrippen van de lessen. Het beheersen van agressie, conflicten verbaal oplossen en respectvol met elkaar om te gaan, vormt een belangrijk deel van de lessen. Kinderen krijgen de benodigde tools aangereikt om adequaat te reageren in lastige situaties en door hen te laten ervaren dat zij successen hebben, zal het zelfvertrouwen van uw kind groeien. Ook in andere situaties waarin kinderen terecht kunnen komen, zoals bijvoorbeeld vreemden die hen aanspreken, een volwassene die hen vastpakt, hoe te handelen bij brand of wanneer je bv je ouders kwijt raakt op het strand. Wij vinden het belangrijk dat een kind weet wat de mogelijkheden zijn om hier effectief mee om te gaan, dus dergelijke situaties komen ook uitgebreid aan bod in de lessen.

De lessen zijn ingedeeld in leeftijdsgroepen zodat ze met andere leeftijdsgenootjes kunnen trainen. Leeftijd groep 7 t/m 10 jaar Kids en de Tieners groep 11 t/m 15 jaar. Bij Kids Krav Maga werken we met sub-levels en met K levels. De kinderen krijgen de mogelijkheid om na een paar maanden een sub-level te halen. Deze test wordt op onze club afgenomen. Deze test is om de vorderingen te testen en is tevens een goede motivator. Na 6 sub-levels kan uw kind opgaan voor zijn/haar K leveltest. De testen zijn zowel op de club als landelijk. De landelijke testen worden afgenomen door een instructeur die vanuit Israël komt. Het is een officiële happening waarbij ouders, opa's en oma's komen kijken. Het behalen van een K level b.v. van K1 naar K2, betekent dat het kind klaar is om de volgende stap te maken naar het volgende K level. Er zijn 5 K levels. Bij de Tieners hebben we 5 levels hier werken we niet met sub-levels, dit systeem lijkt al meer op het systeem dat we bij de volwassenen gebruiken. 1x per jaar kan er een leveltest worden gedaan voor een volgend level. B.v. van J1 naar J2.