Kan ik langskomen voor een proefles en wat kost dat?

U kunt altijd langs komen voor een proefles om mee te doen. Dan kan u kijken of het wat voor u is. Deze les is gratis en verplicht u tot niks. Neem sportkleding, sportschoenen en een bidon mee.

Wat kost Krav Maga?

Dat hangt af van welk abonnement u gaat nemen. Dit staat op onze site uitgelegd. In de webshop kunt u zien wat de spullen kosten die u bescherming bieden tijdens de les.

Waar zijn de trainingslocaties?

Op dit moment hebben we een trainingslocatie aan de kamperfoeliestraat in Almelo.

Welke tijden zijn de trainingstijden?

Deze staan ook netjes op onze site aangegeven onder het kopje informatie.

Is het lidmaatschap van de bond verplicht?

Ja dat is verplicht want zonder bond geen Krav Maga, geen club, geen instructeurs en geen studenten. Het een kan niet zonder het ander. Derhalve wordt iedereen die krav maga traint vanaf de dag dat hij/zij begint lid van de bond. Hiermee steunt hij/zij de IKMF en krijgt hij/zij korting op seminars, kan examens afleggen, heeft gratis gebruik van de Mijn IKMF en meer. www.ikmf.nl

Wat heb ik allemaal nodig aan materialen?

Als u daadwerkelijk gaat trainen heeft u een krav maga broek en shirt, bitje en toque nodig. In de webshop vindt u deze artikelen los en in een starters pakket. Na 2 maanden heeft u ook scheenbeschermers en handschoenen nodig. Het beste kunt u een compleet pakket kopen all in, maar gefaseerd aanschaffen mag ook. Pakket aanschaffen is iets voordeliger in prijs. U kan deze bijvoorbeeld aanschaffen in de webshop .

Hoe snel kan ik Krav Maga leren?

Dat hangt er vanaf hoe vaak u komt trainen en wat uw inzet is. In de regel gaan we ervan uit dat u 2x p/wk traint. U kunt dan in relatief korte tijd leren uzelf te verdedigen tegen de meest voorkomende aanvallen. Gevechtsbereidheid is minstens zo belangrijk als techniek. De ene persoon heeft langer nodig dan de ander.

Hoe lang moet ik trainen voordat ik een level test kan doen?

Ook dit is afhankelijk van een aantal factoren. Hoe vaak p/wk traint u, uw inzet in de training, uw motoriek, fitheid, kennis van de technieken, kunnen toepassen van de technieken onder stress, gevechtsbereidheid. Het aantal lesuren dat staat voor het eerste level is ten minste 35 uur in minimaal 4 a 5 maanden. Voor overige levels ten minste 65 uur in ten minste 6 maanden. Dit is een richtlijn, het komt in de praktijk gemiddeld neer op 1x per jaar testen na 9 maanden tot een jaar trainen voor een level.

Hoe kom ik in mijn IKMF?

Allereerst moet u zich hebben aangemeld bij de IKMF. U krijgt dan een bevestigingsmail van de IKMF met daarin uw lidnummer. U krijgt tevens de gegevens om in te loggen op mijn IKMF.

Hoe lang duurt een les?

Een krav maga les duurt 90 minuten voor de volwassenen en voor de kids en tieners lessen duren deze 60 minuten. Maar houdt altijd rekening met uitloop.

Ik heb mijn maandelijkse betaling gemist, wat is jullie banknummer?

NL18 ABNA 0883 4979 64 t.n.v. Krav Maga Twente

Moet ik lidmaatschap van de bond IKMF zelf opzeggen?

Ja, dus als u stopt bij Krav Maga Twente stuurt u een e-mail aan info@kravmaga-twente.nl en CC mail naar info@ikmf.nlinfo@ikmf.nl. Dit staat tevens vermeld in de reglementen, op alle door u getekende formulieren en in de meeste zo niet alle mail die u van de IKMF ontvangt. Uw lidmaatschap IKMF loopt per kalenderjaar van 1 jan tot 1 jan. Opzeggen kan het hele jaar door op elk gewenst moment via de mail en geldt voor het aankomende en niet voor het lopende kalenderjaar.

Welke abonnement moet ik kiezen?

De trainingen zijn er op gericht dat mensen minimaal 2x per week trainen. Op deze manier leert u de technieken het snelst. De technieken worden dan vaak herhaalt waardoor ze sneller in uw systeem komen. Vaker trainen is nog beter, hierdoor wordt het meer routine. Kan het dan niet met 1x per week? Dat kan natuurlijk ook het zal alleen langer duren, u zult merken dat de mensen die vaker trainen sneller zullen aanhaken met de technieken. Krav Maga vraagt toewijding, inzet, discipline.

Moet ik wachten op een startdatum om te beginnen?

Nee, u hoeft niet te wachten. We kunnen gelijk een plan van aanpak maken en vragen waar uw leerbehoeften liggen.

Waar kan ik mijn uitrusting kopen?

Het beste is om uw uitrusting te kopen via de webshop van de bond. Deze weten wat u nodig heeft om te kunnen trainen. Als u een pakket koopt is dit vaak ook goedkoper. Als u vragen heeft over schoenen kunt u dit het beste met de instructeur overleggen.

Moet ik mij fysiek voorbereiden voordat ik start met Krav Maga?

Nee dat is niet nodig, u kunt op ieder niveau instappen. Doordat u de lessen gaat bijwonen zal uw conditie met sprongen vooruit gaan. Luister wel altijd goed naar uw eigen lichaam. Zeker in het begin zult u spierpijn voelen maar dat wordt na verloop van tijd vanzelf minder. U traint in eigen tempo en naar eigen kunnen. We verwachten van iedereen wel 100% inzet, maar beseffen dat dit bij iedereen er anders uit zal zien. We proberen u langzaam maar zeker op alle vlakken naar een hoger niveau te brengen en uw eigen grenzen te laten opzoeken. Het belangrijkste is dat u plezier zult hebben en dat alles in een veilige leeromgeving plaats vindt.

Kan ik mij tijdelijk uitschrijven?

Als er sprake is van een langdurige blessure kunnen we het abonnement tijdelijk stopzetten. U dient dan wel rekening te houden dat als de blessure lang aanhoud de trainingsuren verloren gaan. U zult dan weer opnieuw moeten gaan trainen voor uw level. Eerder behaalde levels behoudt u.